10 Locuri Super Impresionante Unde Să Mergi Cu Copiii

Vacanțele și ieșirile cu copiii sunt o experiență unică și plină de aventură pentru întreaga familie. Când planifici o vacanță cu copiii este nevoie să iei în considerare interesele și nevoile fiecărui copil, astfel încât toți să aibă parte de experiențe memorabile.

De la parcuri de distracții și muzee, la grădini zoologice și călătoria cu mocănița există o mulțime de opțiuni pe care să le alegi atunci când planifici o escapadă alături de copii. Timpul petrecut cu copiii poate fi o oportunitate minunată de a construi legături puternice și de ce nu, de a învăța câte ceva despre lumea înconjurătoare. Iată câteva destinații în care să mergi cu copiii pentru a le oferi o experiență unică și impresionantă:

1. Dino Parc din Râșnov

Dino Parc din Râșnov este o destinație potrivită pentru copiii curioși și pasionați de știință și dinozauri. Pe lângă expoziția impresionantă de dinozauri în mărimi reale, parcul oferă și câteva activități științifice la care copiii pot participa. În Dino Parc Râșnov veți descoperi 100 de dinozauri în mărime naturală conform ultimelor descoperiri paleontologice.

Pentru această destinație este nevoie de câteva ore bune pentru a explora totul așa cum trebuie. Dino Parc are și un loc de joacă mare, trasee de aventură, câteva expoziții științifice ce se află în căsuțele din copaci, vulcan interactiv ce simulează o erupție, tiroliană, un meteorit real descoperit în România și multe alte atracții pe care copiii le vor iubi.

2. Muzeul Simțurilor din București

Muzeul Simțurilor din București este un muzeu inedit, un loc ideal pentru a explora arta și emoțiile prin intermediul experiențelor interactive. Acest muzeu este plin de activități în care copiii vor învăța multe despre persoana lor, devenind mai conștienți de simțurile lor, dar nu doar copiii. Activitățile care îi vor impresiona cu siguranță sunt: camera unde o persoană este mică iar alta mare, patul cu 1200 de cuie pe care ai voie să te întinzi, camera inversă unde umblatul pe tavan este posibil, camera lui Aimes în care poți fi uriaș sau pitic. Muzeul este situat chiar în Centrul Comercial AFI, deci îl puteți vizita fie când opriți la cumpărături sau de ce nu când opriți la o pauză de masă.

3. Muzeul Trenulețelor „Valentin Banciu” din Hunedoara

Muzeul Trenulețelor „Valentin Banciu” este un muzeu privat născut din dorința și pasiunea fostului pilot hunedorean de raliuri, Valentin Banciu, de aici și numele. În momentul în care pășești în muzeu parcă intri într-o altă lume, o lume a automobilelor și al miniaturilor. Muzeul este format din patru încăperi în miniatură cu un decor minunat și atractiv care cu siguranță le va plăcea celor mici. Pe lângă decorul minunat aici se află și locomotive, garnituri de tren, mașinuțe, peroane pline de călători, animăluțe, tuneluri, viaducte. Tot aici în aceste peisaje în miniatură a fost recreat și Castelul Corvinilor, o mocăniță și o telegondolă.

Tot în muzeu au fost expuse și o parte din trofeele câștigate de Valentin Banciu, pe parcursul vieții și colecția lui de mașinuțe. Pentru cei mici este amenajat și un mic magazin de unde se pot achiziționa diferite mașinuțe, trenulețe și tot felul de accesorii pentru iubitorii de autovehicule și trenuri.

4. Grădina Zoologică din Târgu Mureș

Grădina Zoologică din Târgu Mureș este o atracție ce cu siguranță va stârni multe zâmbete pe fețele copiilor. Nu neapărat pentru că este o grădină zoologică, ci datorită animalelor pe care le deține aceasta. Grădina Zoologică din Târgu Mureș este unica grădină zoologică din România care deține girafe și elefanți.

Totodată, în grădină este amenajat un spațiu cu un foișor mare de lemn care permite vizitatorilor să observe căprioarele ce se plimbă și zburdă în țarcul lor imens. Această posibilitate oferă o impresie reală a pădurii. Grădina Zoologică din Târgu Mureș adăpostește peste 500 de animal și este considerată cea mai frumoasă din România.

5. Aquapark Nymphaea din Oradea

Aquapark-ul Nymphaea este o destinație populară și îndrăgită atât de localnici, cât și de turiști. Una dintre principalele atracții din aquapark sunt toboganele de apă exterioare, deoarece există mai multe variante din care poți alege, în funcție de caracteristicile dorite. Toată familia se poate bucura aici deoarece aquapark-ul oferă 10 tobogane, 15 bazine de înot și relaxare, spații special amenajate pentru copii, 6 saune, baie turcească, săli de masaj, terenuri de sport și spațiu de servit masa, cât și bar pentru cele mai răcoritoare băuturi.

6. Piste de Bob din Borsec

Pista de bob din Complexul Speranța are o lungime de 1,5 kilometri, dintre care 906 de metri sunt în coborâre și 574 metri sunt în urcare. Diferența de nivel pe parcursul traseului este de 125 de metri. Durata traseului este de aproximativ 6-9 minute.

© Codruța Romanta

Ca să ajungi în vârful pistei este nevoie de urcarea cu teleschiul ce este folosit pentru a ajunge la pârtia de schi (aceasta este funcțională doar în sezonul rece). Pista de bob funcționează primăvara, vara și toamna, pe timpul iernii accesul la bob este restricționat.

7. Muzeul Copiilor din București

Muzeul Copiilor din București este o destinație de neratat dacă îți dorești ca micul tău curios să fie impresionant. Acest muzeu este o adevărată aventură cu activități recrativ-educative pentru copii. Este locul ideal în care copiii se pot juca și explora lucrurile în siguranță într-un mod distractiv. Un avantaj este faptul că există ghizi care sunt în permanență alături de copii și le explică fiecare detaliu și lucru în parte.

Expozițiile și atracțiile din muzeu le permit celor mici să exploreze lumea prin intermediul realității virtuale și cu ajutorul mini-laboratoarelor specifice. Prin aceste două surse, copiii învață ce înseamnă știința, robotica, holograma, imprimante 3D, simulatoare de rachete, simulatoare de submarine și o călătorie virtuală prin corpul uman.

© Muzeul Copiilor

Muzeul se vizitează pe ture pe diferite categorii de vârstă cuprinse între 4 și 18 ani. Tururile sunt făcute cu ajutorul unui ghid, sub formă de circuite. Fiecare tur durează aproximativ 2 ore și trece prin diferite secțiuni. Secțiunile au ghizi individuali îmbrăcați tematic, conform spațiului în care sunt repartizați.

8. Delfinariul din Constanța

Delfinariul din Constanța face parte dintr-un Complex Muzeal de Științe ale Naturii și este cel mai vizitat obiectiv din zona de sud-est a României. În cadrul delfinariului, vizitatorii pot participa la reprezentații cu delfini și totodată să interacționeze cu aceștia. Spectacolele sunt realizate de către antrenori specializați cu studii superioare în domeniu. Cu siguranță aceste reprezentații îi vor da pe spate pe micuții curioși.

9. Mocănița din Maramureș

Mocănița de pe Valea Vaserului este o altă destinație pe care nu ar trebui să o ratezi dacă ai un copil pasionat de trenuri, mașini și călători. În lume, Mocănița de pe Valea Vaserului este cunoscută ca ultima mocăniță care circulă pe cale ferată cu ecartament îngust, numai 760mm. De aceea, este unica mocăniță care mai circulă fiind alimentată cu cărbune și lemn. Doar acest motiv ar trebui să te facă să îți iei copiii în această călătorie. Se zvonește că nu va mai circula foarte mult, deoarece este destul de poluantă datorită modului de funcționare.

Traseul călătoriei începe din stația de la Vișeu de Sus, prin pădure, spre stația Novaț. De-a lungul râului Vaser, cu peisaje minunate, ca din poveste, mocănița face o alimentare cu apă pentru locomotivă, trece de stația Cozia și ajunge, într-un final la stația Paltin. La stația Paltin, este amenajat un spațiu unde se pot servi bunătăți tradiționale. De asemenea, există și un spațiu de picnic, unde turiștii se pot relaxa și savura bunătățile aduse sau cumpărate.

Mocănița are și câteva rute mai speciale pe parcursul anului. Poți vedea aceste detalii pe site-ul oficial, de unde se pot achiziționa și bilete online.

10. Parc Aventura din Brașov

Parc Aventura din Brașov este cel mai mare parc de aventură din România nu doar datorită suprafeței ci și a atracțiilor inedite pe care le oferă. Principalele atracții ale parcului sunt tiroliana ce se întinde deasupra apei, off-road pentru copii, diferite trasee progresive cu obstacole îndrăznețe. Prin aceste activități copiii nu doar că se distrează, ci își dezvoltă încrederea în sine, forța, capacitatea de concentrare și de ce nu învingerea fricii de înălțime.

Chiar și în zilele mai ploioase dar nu numai distracția este asigurată prin amenajarea unei săli de cățărare. Panoul de cățărare este unul virtual ce oferă și câteva jocuri interactive. Indiferent de nivelul de pregătire, condiție fizică sau vârstă, jocurile interactive de cățărare ajută copilul să-și îmbunătățească agilitatea, echilibrul și rezistența. În sală există în permanență un instructor care este cu ochii pe copii și la cerere îi poate învăța cum să se cațere și cum să beneficieze de jocurile interactive.


Recomandările de mai sus reprezintă doar câteva idei de destinații pe care nu ar trebui să le ratați împreună cu copiii. Cu siguranță veți avea parte de momente frumoase și experiențe inedite în timp ce veți parcurge exponentele din Dino Parc sau în timp ce veți vedea delfinii sărind bucuroși din apă. Este important să le prezentăm copiilor frumusețile ce ne înconjoară și atracțiile pe care le avem la noi în țară.