Grădina Zoologică din Sibiu este considerată prima grădină zoologică oficială din România. În 1929, din inițiativa inginerului Szekely, Uzina Electrică Sibiu a deschis în pădurea Dumbrava grădina zoologică de astăzi. Ideea a venit după ce inginerul a găsit nişte vulpi când efectua lucrări de reparaţii la barajul de la Sadu.
După înființarea și deschidere, grădina zoologică din Sibiu a primit donații masive de animale și păsări. Printre primele au fost pisica sălbatică, o lupoaică, un lup, un vultur, un cerb carpatin, porci mistreți și altele. În anul 1930, sosește în grădină primul urs.
În prezent, grădina zoologică din Sibiu are o suprafață de 20 de hectare. În anul 2006, grădina a fost reabilitată și modernizată. Pe lângă amenajările pentru animăluțe a fost construit un spațiu de joacă pentru copiii care vizitează grădina și s-a reînnoit parcul de ambarcațiuni cu bărci și hidrobiciclete.
Grădina zoologică din Sibiu adăpostește peste 300 de animale din 74 de specii: acvila Codalb, anaconda, barza albă, caiman, pelican comun, lup alb, leu, jaguar, piton reticulat, râs, șarpele Boa, tigrul siberian, uliul șorecar, bibilica, bivol alb, cămila, cerb carpatin, cinteza, emu, fazan, gâsca de Nil, iepurele de Patagonia, iguană verde, lama, marele Alexandru, oaia cu coamă, nandu, muflon, micul Alexandru, papagalul Agapornis, papagalul Ara, papagalul Călugăr, papagalul Nimfă, papagalul Peruș, papagalul Rosella, păun, ponei de Shetland, vaca Africană, struț African, rața Leșească, porumbei, zebra, corb, lemur, pavianul cu mantie, porcul pecari, țestoasa de Florida și ursul brun.