
📌 Aceasta mănăstire ortodoxă de maici și datează încă de pe vremea domnitorului Mircea cel Bătrân, adică, de prin sfârșitul anilor 1300.
Mănăstirea Brâncoveni este construită în locul moșiei familiei Brâncoveanu. Familie din care se trage Matei Basarab care a fost domn al Țării Românești în prima jumătate a secolului al XVII-lea.


Mănăstirea datează de la mijlocul secolului al XVI-lea, undeva în jurul anilor 1634-1640. Bazele mănăstirii au fost puse de către domnitorul Matei Basarab și Preda Brâncoveanu (bunicul lui Constantin Brâncoveanu).
Construirea mănăstirii a avut ca motivație dorința de a transmite recunoștință divinității. Se spune că un izvor din aceste locuri avea puterea de a vindeca. Familia Brâncoveanu a suferit mulți ani de o boală de piele, dar care a fost vindecată de această apă miraculoasă.
Biserica Mare din cadrul mănăstirii a fost construită în cinstea mamei celor doi fii, Constantin și Ștefan, în anul 1699, după moartea acesteia.


Din anul 1980, Mănăstirea Brâncoveni a fost reabilitată și reconstruită și a devenit o mănăstire de maici. La momentul de față această mănăstire este una dintre cele mai vechi mănăstiri ortodoxe de maici din România.