Barajul Vidraru în urma căruia a rezultat lacul de acumulare Vidraru a fost construit timp de 5 ani și jumătate (1960 – 1965), pe râul Argeș. În timpul construcției, au decedat aproximativ 80 de oameni. Scopul acestuia este de a produce energie electrică, de a preveni inundațiile și pentru irigații. Bineînțeles că lacul este folosit și pentru recreere și turism.
Suprafața lacului este de 893 hectare iar lungimea de 10,3 km. Cel mai lat este în zona Valea Lupului – Călugărița – 2,2 km. Adâncimea apei poate ajunge la 155 metri, lângă curbura barajului. Lacul Vidraru primește apă de la râurile Capra, Buda, Doamnei, Cernatul, Vâlsanul, Topologul, Valea lui Stan și Limpedea. Debitul total este undeva la 5,5 m3/s.
În 1965, atunci când a fost finalizat, barajul Vidradu era situat pe locul 8 din Europa și pe locul al 20-lea în lume.
Ca și recreere, pe lacul Vidraru se pot practica sporturi extreme, unul dintre ele este Bungee Jumping. De asemenea, pe lângă lac este amenajată și o zonă de camping.
Legenda Lacului Vidraru
Pe locul unde este acum lacul Vidraru a fost cândva satul Cumpăna. Înainte de construire, se presupune că localnicii au fost evacuați și despăgubiți. Însă, unii martori mărturisesc că mulți oameni au pierit sub apă datorită faptului că nu au dorit să-și părăsească casa. Dacă există o lume sub apa din lacul Vidraru, nu se știe.
În prezent, când nivelul apei scade, se pot vedea fundațiile unor clădiri importante, cât și confluenţa râurilor Buda şi Capra.